Onze klant wilt zijn licentie of Accountant opzeggen bij Exact Online. Finovion gaat de administratie volledig bijhouden. Hoe kan de toegang worden behouden?

Antwoord:

Toegang kan worden behouden door de administratie naar onze licentie te verplaatsen. De administratie wordt dan in eigendom overgedragen aan Finovion. De licentiehouder stuurt de eigendomsoverdracht aan. Dit betekent de klant zelf of het huidige accountantskantoor waar de administratie van de klant door wordt bijgehouden.

• Een eigendomsoverdracht wordt aangestuurd via het menu Administratienaam | Onderhoud, button Eigendomsoverdracht;
  • Bij het maken van het overdrachtsverzoek moet ons klantnummer van Exact Online worden opgegeven. Ons klantnummer vind je terug via Gebruikersnaam | Mijn Exact Online. Het klantnummer staat links in het scherm;
  • Let op dat als je klant de eigen licentie wilt opzeggen, je dit dient aan te vinken bij het overdrachtsverzoek. (immers als alle administraties uit de licentie daadwerkelijk zijn overgedragen kan je niet meer inloggen)
  • Om de eigendomsoverdracht aan onze kant te accepteren en te laten uitvoeren heeft het servicekantoor de activatiecode nodig die tijdens het aanmaken van het verzoek wordt getoond. Laat de licentiehouder deze mailen naar het Finovion Kantoor. Het Finovion kantoor stuurt de mail met de activatiecode door naar het Servicekantoor (support).
  • Het servicekantoor accepteert de eigendomsoverdracht en geeft de kantoormedewerkers toegang. De administratie is een interne administratie in de licentie van Finovion geworden.
  • Indien de klant toegang had tot zijn administratie via de startersfunctionaliteit bij zijn oude accountant, kan via de opdrachtbon, tabblad Exact Online, deze gebruiker besteld worden indien klant toegang wenst te behouden. Het servicekantoor maakt deze gebruiker aan.